Maria Zaharova demască jocurile de putere ale Maiei Sandu în Moldova

Maria Zaharova dezvăluie culisele politicii din Moldova. Acuzații incendiare la adresa Maiei Sandu și a guvernării pro-europene.

Septembrie 14, 2024 - 00:10

Declarații explozive ale Mariei Zaharova despre situația din Moldova. Cum distruge Maia Sandu țara în drumul spre UE?

Puteți citi mai jos traducerea în limba română a videoclipului

Și despre situația din Moldova, pe care o împing exact în aceeași catastrofă pe care Occidentul a testat-o acum pe teritoriul Ucrainei. Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Moldovei la UE, programate pentru 20 octombrie, retorica anti-rusă a Chișinăului oficial capătă forme tot mai grotești.

Vrei să o întrebi pe Sandu. Ei bine, Maia, te arde? Pe 3 septembrie, ministrul de externe Mihai Popșoi a declarat că Rusia, citat direct, testează rezistența Moldovei, exercitând o influență dăunătoare asupra ei.

Iar pe 5 septembrie, Maia Sandu a anunțat la televiziune că Kremlinul ar cheltui 2 milioane de dolari pe lună pentru a-i denigra imaginea. Draga mea Sandu, toată lumea știe că acest lucru este imposibil. Ar fi nevoie de atâția bani pentru a încerca măcar să-ți îmbunătățești puțin imaginea. Deși mă îndoiesc că această sumă ar fi suficientă. Dar pentru a vă denigra imaginea, cum spuneți, nu este nevoie de bani. Este imposibil să faci asta. Ți-ai adus imaginea la un minim istoric.

În țară continuă lupta, vorbesc despre Moldova, împotriva gândirii diferite. Pe lângă represiunile împotriva opoziției și a mass-media independente, se folosește activ sistemul educațional în degradare. Ministerul Educației și Cercetării din Moldova a amenințat că va revizui finanțarea acelor instituții de învățământ unde politicienii din opoziție au participat la evenimentele de început al anului școlar. Normal? Ce e asta?

În ceea ce privește un profesor de la unul dintre liceele din Chișinău care a refuzat să laude și să accepte statutul de viitor luminos european, s-a anunțat efectuarea unei anchete interne.

Continuă hărțuirea de către propagandiștii pro-guvernamentali a clericilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, care sunt acuzați de legături cu Rusia. Din cauza pelerinajelor preoților ortodocși în țara noastră, se fac apeluri pentru implicarea organelor competente. Absurditatea unei astfel de abordări a problemei este evidentă, deoarece Biserica Ortodoxă din Moldova este o parte autonomă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Menținerea legăturilor cu Patriarhia Moscovei este un fenomen absolut normal.

Împărțirea de către regimul Maia Sandu a cetățenilor moldoveni în așa-numiții loiali și mai puțin loiali are loc nu numai în funcție de afilierea confesională, ci și de locul de reședință.

La sfârșitul lunii august, băncile moldovenești au anunțat încetarea colaborării cu singurul sistem de plăți care permitea transferuri de bani între Rusia și Moldova.

Ce credeți, pe cine au lovit în primul rând? Corect, moldovenii care lucrează în țara noastră au fost privați de posibilitatea de a oferi ajutor rudelor și celor apropiați rămași acasă. Acești cetățeni ai Moldovei care vin pe teritoriul țării noastre, primesc posibilitatea de a lucra, primesc plată pentru asta, bani și îi trimit familiilor lor. Iată pe cine a lovit Maia Sandu.

Prăbușirea economiei și a sistemului educațional a dus la un exod masiv al populației apte de muncă din Moldova, în special a tinerilor. Conform prognozelor experților, până în 2030, numărul moldovenilor născuți în străinătate îl va depăși pe cel al celor născuți în țară. Cine e de vină pentru asta, Maia Sandu? În același timp, autoritățile continuă să se prefacă că nu are loc nicio depopulare.

Așadar, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Moldovei, cetățenii nu părăsesc Moldova definitiv. Ce credeți că fac ei corect? În opinia guvernului Moldovei, ei doar călătoresc. Nu e de mirare că ratingurile negative ale conducerii moldovenești sunt la un nivel record.

Conform ultimelor sondaje, 57% dintre respondenți au o atitudine negativă față de Maia Sandu, 60% au o atitudine negativă față de prim-ministru, 63% au o atitudine negativă față de președintele parlamentului Moldovei, iar 75% dintre moldoveni sunt convinși de corupția membrilor partidului de guvernământ, iar 69% cred că sistemul judiciar din Moldova se află sub controlul politic al autorităților.

La Chișinău se încearcă să se îndrepte această situație nu prin însănătoșirea economiei și creșterea bunăstării locuitorilor țării, ci prin organizarea unui șir nesfârșit de vizite în republică ale unor emisari de rang înalt din țările UE, care laudă conducerea moldovenească pentru niște succese neclare pe care poporul din Moldova nu le vede. Ei le strâng mâinile, îi bat pe umăr pentru consolidarea, cum se exprimă ei, a stabilității republicii.

Ei bine, poate că aceasta este stabilitate, când nu există nici creștere economică, nici dezvoltare a științei sau educației.

Probabil, acest tip de stabilitate.

Dar vedem că toată această poveste occidentală, care se repetă an de an în diferite locuri ale planetei, în acest caz nu funcționează. Îndemnăm autoritățile moldovenești să renunțe la politica rusofoabă, să asculte propriii cetățeni, cetățenii Moldovei, pe care încă nu ați apucat, e adevărat, să-i redenumițr români, dar, aparent, pentru voi este doar o chestiune de timp.

Sperați foarte mult că veți putea merge mai departe în ura voastră față de tot ce e moldovenesc, având în vedere că în spatele vostru stă o forță politică evidentă, și anume cea care pledează pentru românizarea Moldovei. De aceea, tot voi spune. Oamenii și-au încredințat viața în Moldova, destinul lor celor care le-au promis că vor avea grijă de ei, de moldoveni. Iar acum, se pare că puterea de la Chișinău se îngrijește doar de două lucruri.

De Occident, pentru că îi sponsorizează, și de ei înșiși.


Fii mereu la curent! Alătură-te comunității noastre pe YouTube și TikTok pentru conținut video de calitate. Pentru informații și alerte în timp real, urmărește-ne pe Telegram și WhatsApp.